ایپزود شماره ۳۴: گورستان ظهیرالدوله

باغی میانه‌ی «دربند» در شمال شرقی تجریش، در کوه‌پایه‌های البرز با دو رودخانه دربند و گلاب‌دره، آب و هوایی خوب و باغ‌های مصّفا که روزگاری جایگاه خلوت و آرامش «علی خان ظهیرالدوله» وزیر تشریفات ناصرالدین شاه قاجار، جانشین « صفی علیشاه» و شاعر و عارف خوش قریحه بود و چندی بعد، جایگاه آرمیدن ابدی وی! « قبرستان ظهیرالدوله» آرامگاه رمزآلود شهر، با درهایی بسته. سنگ قبرها و مقبره‌هایی متفاوت، نام‌هایی بر سنگ که هر یک با قصه‌ای، رازی خفته‌اند. نام‌هایی آشنا برای مردمِ شهر. آنجا که اگر چشمِ سر را ببندی و با گوشِ دل بشنوی، از صدای آواز قمر، تا دکلمه «مرغ سحر» ملک‌الشعرای بهار، ایمان به آغاز فصل سرد «فروغ»، صدای شکلیک گلوله به جمجمه «احمد مسعود» و ویلن ابوالحسن خان صبا را می‌شنوی! « قبرستان ظهیرالدوله» جایی که خفتگان آن عاشق‌ترین زندگان بودند.

درباره‌ی این اپیزود

باغی میانه‌ی «دربند» در شمال شرقی تجریش، در کوه‌پایه‌های البرز با دو رودخانه دربند و گلاب‌دره، آب و هوایی خوب و باغ‌های مصّفا که روزگاری جایگاه خلوت و آرامش «علی خان ظهیرالدوله» وزیر تشریفات ناصرالدین شاه قاجار، جانشین « صفی علیشاه» و شاعر و عارف خوش قریحه بود و چندی بعد، جایگاه آرمیدن ابدی وی!
« قبرستان ظهیرالدوله» آرامگاه رمزآلود شهر، با درهایی بسته. سنگ قبرها و مقبره‌هایی متفاوت، نام‌هایی بر سنگ که هر یک با قصه‌ای، رازی خفته‌اند. نام‌هایی آشنا برای مردمِ شهر.
آنجا که اگر چشمِ سر را ببندی و با گوشِ دل بشنوی، از صدای آواز قمر، تا دکلمه «مرغ سحر» ملک‌الشعرای بهار، ایمان به آغاز فصل سرد «فروغ»، صدای شکلیک گلوله به جمجمه «احمد مسعود» و ویلن ابوالحسن خان صبا را می‌شنوی!
« قبرستان ظهیرالدوله» جایی که خفتگان آن عاشق‌ترین زندگان بودند.
حامی مالی این اپیزود: شرکت گردشگری دور پرواز (فلایتیو)
اینستاگرام رادیونیست
مالک و صاحب‌امتیاز:
مجموعه‌ی زیبان
مدیر و نویسنده پادکست: رامیار منوچهرزاده
کارگردان: نگین فیروزی
پژوهشگران: نگین فیروزی، نگار گروسی
دستیار پژوهش: ساجده علیپور
گویندگان متن: نگین فیروزی و محسن عباسی
تدوین‌گر: فرزانه رضایی
ساخت و تنظیم موسیقی: محمد برزیده و آیدین انزابی‌پور
طراحی و ساخت هویت بصری پادکست: استودیو ملی
موشن‌ گرافیک و طراحی گرافیک: نرگس فداکار

اسناد مرتبط با این اپیـزود