تکیه دولت

اپیزود شماره ۳۰: تکیه‌دولت

تکیه دولت، تکیه همایونی، تکیه قصر و یا تکیه بزرگ شاهی همه اسامی مکانی بودند که در حدود سال ۱۲۵۹ خورشیدی در تهران تاسیس شد. مکانی بسیار عظیم با معماری شگفت انگیز که برای تماشای تعزیه، ظرفیت ۲۰ هزار نفر را داشت و اتفاقات زیادی رو در عمر کوتاه خودش به چشم دید، از نگهداری جسد ناصر الدین شاه و مظفرالدین شاه تا رای گیری به انقراض سازندگانش یعنی حکومت قاجاریه. در این شماره از رادیو نیست داستان این بنای ارزشمند رو‌ می‌شنویم ...
تکیه دولت

درباره‌ی این اپیزود

تکیه دولت یکی از نماد‌های تهران عصر ناصری، درحدود سال ۱۲۵۹ خورشیدی، در همسایگی کاخ گلستان تاسیس شد. این بنای بسیار عظیم از ۸ فرسخی تهران قابل رویت بود و گنجایش ۲۰هزار نفر را داشت. تکیه همایونی مکانی برای برگذاری و تماشای تعزیه، سرگرمی پادشاهان قاجاری و مهمان‌های خارجی‌شان و حتی چشم و هم چشمی رجال دولتی و درباریان بود.
این بنای عظیم بزرگترین و اولین آمفی تیاتر ایران شناخته شده که تاثیر وجودش بر روی تعزیه و نمایش‌‌های ایرانی غیر قابل انکارست و با توجه به عمر کوتاهش شاهد اتفاقات زیادی بوده از نگهداری جسد شاه شهید و مظفرالدین شاه تا رای به انقراض سلسله‌ی قاجاری که خودش به تکیه دولت جان داده بود.

صاحب‌امتیاز: مجموعه‌ی زیبان
نویسنده و کارگردان: رامیار منوچهرزاده
دستیار کارگردان: نگین فیروزی
پژوهشگر: گل‌آذین فیروزی
گویندگان متن: نگین فیروزی و وحید ناظمی
تدوین‌گر: فرزانه رضایی
ساخت و تنظیم موسیقی: محمد برزیده و آیدین انزابی‌پور
طراحی و ساخت هویت بصری پادکست: استودیو ملی
موشن‌ گرافیک و طراحی گرافیک: نرگس فداکار
انتشار و پشتیبانی شبکه‌های اجتماعی: محمد حدادی و حسین دیده‌بان

اسناد مرتبط با این اپیـزود